Reteta din Ardeal: Coaca

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

Reteta veche din Ardeal “Coaca” provine din satul Lazesti, Comuna Vadul Motilor (Judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.

Coaca

Ingrediente:

  • 1 ou1
  • Faina Gold Maya cat cuprinde
  • Sare Kotanyi

 

Mod de preparare

Se pregateste un aluat de taitei (Oul impreuna cu praful de sare si faina Gold Maya se amesteca si se framanta bine). Apoi se intinde o foaie subtire, se ruleaza si se taie marginile.

Se desface aluatul si se taie bucati de diferite dimensiuni care se coc pe plita (sau in cuptor).

Mod de servire

In trecut  era un produs pe care gospodinele il faceau pentru copii atunci cand pregateau taiteii de casa.

In prezent poate fi folosit cu succes in loc de gustari sau ”snacks”-uri facute in casa, fiind un produs sanatos, fara grasimi.

13

Despre parteneri

Din ianuarie 2014, derularea activitatilor din cadrul Caravanei “Descopera traditiile culinare romanesti!”  se realizeaza cu sprijinul brandului de morarit Gold Maya si al brandului de condimente Kotanyi Romania.

Prezent pe piata din Romania din anul 2000, brandul Gold Maya inglobeaza toate calitatile si valorile unui brand de morarit premium sub o eticheta traditionala. Folosind cereale atent selectionate si procesate la cele mai inalte standarde de calitate, Gold Maya ofera faina de malai grisat precum si faina de grau BL 00, BL 55 si BL 65.  Cu faina Gold Maya se pot pregati retete traditionale, produse de panificatie, patiserie etc.

Infiintata in 1881, compania Kotanyi ofera peste 4.500 de produse catre clienti din mai mult de 20 de tari diferite.  Din 1981, compania este condusa de Erwin Kotanyi. Intotdeauna preocupat de cea mai buna calitate a produselor, Kotányi isi testeaza regulat produsele: in Mai 2003 Kotányi implementeaza sistemul de certificare a calitatii ISO, o inalta apreciere pe piata produselor alimentare.

Despre programul de educatie culinara

Caravana “Descopera traditiile culinare romanesti” este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie – decembrie 2014.

In 2014 programul educational este sprijinit de 75 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine,Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?,CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog,Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf,Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Retetele traditionale ardelenesti au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu la Point Studio.

Retetele traditionale ardelenesti promovate in cadrul proiectului au fost primite de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Vila Honor si Pensiunea Valea Mariilor din Ardeal.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Lasă un comentariu