Varza cu taitei de casa

(reteta pentru 10 portii)

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat laVarza cu taitei de casa 5 restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” de agentia de relatii publice, Russenart Communications si este preluata din retetarul “Retetele bunicului”, redactat de Adrian Buzoianu, pe www.chefbuzu.com, singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar.

Produsul “Varza cu taitei de casa” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, in perioada 6 – 10 februarie, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).

Ingrediente

  • Faina 1,000 kgreteta sapt 4-10 apr
  • Oua 0,200 kg – 4 oua
  • Varza alba dulce 2,500 kg
  • Untura 0,250 kg
  • Piper 0,005 kg
  • Sare 0,050 kg
  • Produs finit taitei cu varza: 0,300 kg
  • Valori nutritive:
  • Proteine 16,13
  • Lipide: 23,28
  • Glucide: 76,60
  • Valori energetice:
  • Calorii: 594,93.

pliant 3.61Din faina, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi, se lasa sa se zvinte, se ruleaza sul si se taie in fasii subtiri de 1 cm latime. Taiteii se cern si se fierb in apa clocotita cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se racesc in apa rece si se strecoara bine.

Varza se toaca marunt, se sareaza, se freaca bine, se stoarce si se caleste in untura incinsa.

Dupa ce varza se caleste se adauga taiteii, piperul si se asezoneaza dupa gust.

Preparatul se serveste cald.

In perioada februarie – decembrie, vor fi promovate 40 de retete traditionale romanesti, din cele 9 zone istorice ale tarii: Banat, Crisana, Bucovina, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania, cate 4-5 retete din fiecare zona.

Incepand din februarie, in fiecare saptamana va fi promovata cate o reteta traditionala, specifica unei anumite regiuni ale tarii, si perioadei in care este pregatita, mentionandu-se si sursa retetei (pensiunea care a oferit-o spre publicare) impreuna cu o prezentare a partenerului care a descoperit-o

Pe durata saptamanii in care este promovata, fiecare reteta va fi pregatita de bucatarii restaurantului Bucatarasul cel dibaci si va putea fi testata de toti clientii si vizitatorii restaurantului.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 40 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, Ganduri si bucatareala, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro,Vacante la tara, VideoGuide, WebArt, Woman TV.

Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea Liliana si Pensiunea COLLADA.

Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar, http://www.chefbuzu.com.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s