Reteta veche din Banat: Supa de lapte

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya.

Reteta veche din Banat “Supa de lapte” este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

7

Reteta ”Supa de lapte” se prepara in special in Banatul de munte.

Ingrediente:

  • 1/2 parte lapte1
  • 1/2 parte apa
  • 2 linguri de faina Gold Maya
  • lapte acru sau branza (dupa gust)

Mod de preparare

Se pun la fiert laptele si apa.

Intr-o cana se pune faina Gold Maya, se dizolva in apa si se toarna in laptele care fierbe, dupa care se lasa pe foc 10 minute.

Se ia de pe foc preparatul si se adauga la el lapte acru, pana devine acrisor.

Laptele acru se mai poate inlocui cu branza de vaca adaugata cu lingura, sub forma de galuste.

Mod de servire

Se consuma cu cartofi fierti in coaja.

Despre Brebu Nou

Comuna Brebu Nou (comuna ce are in componenta doua localitati: Garana si Brebu Nou) este comuna cea mai mica din Romania, fiind situata in Judetul Caras-Severin (Banat).

Brebu Nou este un sat turistic, situat la poalele muntilor Semenic, in vecinatatea statiunii Trei Ape.

Despre parteneri

logo Gold MayaDin ianuarie 2014, derularea activitatilor din cadrul Caravanei “Descopera traditiile culinare romanesti!” se realizeaza cu sprijinul brandului de morarit Gold Maya.

Prezent pe piata din Romania din anul 2000, brandul Gold Maya inglobeaza toate calitatile si valorile unui brand de morarit premium sub o eticheta traditionala. Folosind cereale atent selectionate si procesate la cele mai inalte standarde de calitate, Gold Maya ofera faina de malai grisat precum si faina de grau BL 00, BL 55 si BL 65. Cu faina Gold Maya se pot pregati retete

 

Despre programul de educatie culinara

Caravana “Descopera traditiile culinare romanesti” este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya, in perioada ianuarie – decembrie 2014.

In 2014 programul educational este sprijinit de 78 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?,CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, Dicto Simpliciter, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog,Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, Istoria Banatului, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf,Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Retetele traditionale banatene promovate in cadrul proiectului au fost obtinute din zona Banatului montan (Caransebes-Resita) cu sprijinul Profesorului Doctor in istorie Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) si ablogerului Rene Demeter (www.dicto-simpliciter.blogspot.ro).

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Un răspuns la Reteta veche din Banat: Supa de lapte

  1. Pingback: Invata sa pregatesti Supa de lapte… | Traditii Culinare Romanesti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s