Ciorba de dovlecei umpluti

poza1

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ” Ciorba de dovlecei umpluti” a fost primita de la partenerul proiectului, Chef Buzu si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – iunie.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

Ingrediente

Nr. Materia prima  10 portii
1. Dovlecei 2,000 kg
2. Carne de vaca, fara os 0,450 kg
3. Morcovi, albitura 0,400 kg1 web
4. Ceapa 0,250 kg
5. Telina 0,100 kg
6. Orez 0,100 kg
7. Oua 0,150 kg.- 3 oua
8. Iaurt sau 0,500 kg
9. Smantana 0,250 kg
10. Faina Arpis 0,050 kg
11. Ulei Arpis 0,050 kg
12. Sare de lamaie 0,007 kg
13. Oase fara valoare 1,500 kg
14. Patrunjel verde 0,050 kg
15. Sare 0,050 kg

Modul de preparare:

poza2Se aleg dovleceii potriviti, se curata de coaja, se taie in doua, li se scoate miezul cu o lingurita si se umplu cu carne tocata preparata astfel: carnea de vaca se trece prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu ceapa calita.

Aceasta compozitie se amesteca cu jumatate din cantitatea de orez5 web oparit, cu albus de ou si verdeata tocata marunt si sare. Se umplu apoi dovleceii si se aseaza intr-o cratita. Se toarna peste ei zeama de oase si putin ulei Arpis pana ce ii acopera si se fierb.

Pregatirea ciorbei se face astfel: oasele se sparg, se spala, se oparesc si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au dat in fiert se spumeaza. La zeama de oase se adauga zarzavatul si ceapa curatata si taiata marunt, precum si restul din cantitatea de orez. Cand este gata se ia de pe foc.

10 webGalbenusurile, faina Arpis, iaurtul (sau smantana) se amesteca bine, se bat cu telul, se subtiaza cu ciorba si se introduc in oala cu zarzavat. Se pune apoi verdeata spalata si tocata marunt si sarea de lamaie.

La servire se pune in farfurie o bucata de dovlecel umplut si fiert, se completeaza cu ciorba pregatita, iar pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.

Despre www.chefbuzu.com

Chef Buzu  este singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar    

Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, http://www.chefbuzu.com si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.

Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor, servicii de promovare.

Lasă un comentariu