Reteta traditionala: Parjoale moldovenesti

 

9Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Parjoale moldovenesti” a fost primita de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Rosie, Jud. NEAMT (Moldova) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – august 2013.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

Ingrediente

  • 500g carne macra de vita si porc,1
  • 150g paine alba,
  • 50g faina sau gris Arpis,
  • 2 oua,
  • 100g morcov,
  • 50g ceapa,
  • ulei Arpis pentru prajit,
  • 2 catei de usturoi,
  • patrunjel,
  • marar,
  • sare.

Mod de preparare

3Carnea se spala, se taie bucati mai mici si se trece prin masina de tocat, apoi se toaca tot la masina si ceapa, morcovul, usturoiul, painea, verdeata. Se amesteca totul intr-un castron si se leaga cu ouale batute bine, apoi li se da gust cu sare si piper.

Compozitia se modeleaza in maini, in forma ovala alungita, apoi parjoalele se dau prin faina sau gris Arpis si se prajesc in ulei Arpis incins.

Sugestia bucatarului4

Parjoalele merg de minune cu un cartof taranesc alaturi!

Despre Pensiunea Octogon

O pensiune cocheta cu personal calificat, ce ofera servicii si conditii la standarde europene.

Pensiunea dispune de: sala de conferinte pentru circa 30 de persoane, 6 camere cu 2 paturi single, 4 camere matrimoniale, 1 apartament cu living spatios si dormitor matrimonial, curte cu foisor, gratar, cascada.

Lasă un comentariu