Crap unguresc (crap ardelenesc)

12 web

Reţeta ”Crap unguresc” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta a fost primita de la Adrian Buzoianu (www.ChefBuzu.com), a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) și poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preț promoțional.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

Ingrediente                                                     Cantitatea brută ptr. 50 porții

  • Crap fără cap                                                   7,500 kg1 web
  • Ceapă                                                              1,000 kg
  • Bulion                                                             1,000 kg
  • Ardei verde                                                     0,250 kg
  • Costiță afumată sau slanină afumată          0,500 kg
  • Smântână                                                        1,250 kg
  • Ulei Arpis                                                        1,000 litru
  • Boia dulce                                                       0,050 kg
  • Cartofi                                                             7,500 kg
  • Roșii                                                                2,000 kg
  • Sare                                                                 0,150 kg

 Modul de preparare :

6 webPeștele se curăță, se spală, se taie în porții și i se dă sare.

Cartofii, ceapa și ardeiul verde se curăță, se spală și apoi se taie în felii subțiri. Costița sau slănina afumată se taie, de asemenea, în felii.

Se pun toate într-un vas și peste ele se toarnă bulionul și boiaua, după care se amestecă bine.

pliant Crap Unguresc r14Din aceasta compoziție se asează jumătate într-o tavă, se pune ulei peste ea, iar apoi se asează bucățile de pește.

Peste porțiile de pește se asează cealalta jumătate de compoziție. Se dă un praf de sare și apoi se pun roșiile tăiate felii mai mari și smântâna.

Tava se bagă la cuptor, la foc moale și se lasă până când preparatul este gata.

Despre www.chefbuzu.com

Chef Buzu  este singurul site din Romania care promovează turismul culinar  Dezvoltat iniţial ca o platformă online de reţete culinare, http://www.chefbuzu.com şi-a extins gama de servicii, mergând şi în direcţia turismului culinar.

Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispoziţia proprietarilor de locaţii turistice, producătorilor particulari, cofetăriilor şi patiseriilor, servicii de promovare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s