Chiftelute din peste alb, ca in Delta Dunarii

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii 

6webpublice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului.

Reteta ”Chifteluțe din pește alb” a fost primită de la Adrian Buzoianu, autorul cărții “Reţetele bunicului”.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

Ingrediente

Cantitatea pentru 10 portii

1. Peste alb cu cap 0,500 kg1web
2. Paine alba 0,100 kg
3. Oua 0,050 kg – 1 ou
4. Verdeata 0,050 kg
5. Ulei 0,150 litru
6. Ceapa 0,150 kg
7. Faina 0,100 kg
8. Piper 0,001 kg
9. Sare 0,030 kg

Mopliant Chiftele r6.1dul de preparare :

Pestele alb se spala, se curata, dupa care se inmoaie painea alba in apa. Dupa ce s-a inmuiat,painea se stoarce bine de apa. Verdeata se spala bine.

Ceapa se curata si se spala. Piperul se macina. Se amesteca toate intr-un vas si se toaca la masina de tocat carne cu sita deasa.

Dupa ce s-a tocat, se presara faina pe masa de lucru, se formeaza chiftelele, se dau prin faina si se bat putin in palme.

Chiftelele se pun la prajit in ulei incins si se prajesc pe ambele parti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s