Reteta traditionala maramureseana: Placinta cu verdeturi

14Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta traditionala ” Placinta cu verdeturi” a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.

Ingrediente:1

  • Un kg de faina alba Arpis 000
  • 500 ml apa
  • Sare
  • putin lapte caldut
  • urda proaspata
  • verdeata (ceapa verde, marar, leurda, menta etc.)
  • drojdie
  • Ulei Arpis pentru prajit

 

Mod de preparare:

Inmuiem drojdia in laptele caldut pana se dizolva, apoi o amestecam cu faina Arpis si apa si framantam aluatul pana este omogen.

2

Il lasam 40 de minute sa creasca si apoi ne apucam sa-l intindem cu sucitoarea pana sta cuminte si fiecare bucatica taiata din el, ia forma unei placinte.

Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: urda proaspata (sau din saramura din borcan), cozi de ceapa verde, marar, leurda, menta sau orice alta verdeata.

Le amestecam cu urda si putina sare si intindem umplura in aluatul de placinta. Impachetam frumos fiecare placinta si o prajim intr-o tigaie cu ulei Arpis.

13Secretul bucatarului: Pentru ca produsele sa creasca frumos, este preferabil sa se foloseasca faina alba superioara din grau (faina pentru patiserie si cozonaci).

Adaptare moderna:

Pentru a micsora cantitatea de ulei folosit, fiecare placinta poate fi prajita intr-o tigaie de teflon.

Lasă un comentariu