Reteta: Placinta cu branza sarata fiarta in lapte

7Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta ”Placintă de brânză fiartă în lapte” a fost oferită și preparată de Mariana Robescu, autor și proprietar al blogului culinar Retetele Marianei.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

Pentru foile de plăcintă 

Ingrediente

  • 500 g făină albă Arpis pentru pâine sau făină Arpis pentru produse de patiserie și cozonac
  • 1 pahar apă călduțăingrediente
  • 4 linguri ulei Arpis
  • 1 lingură oțet
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare a foilor de plăcintă

Se pune făina Arpis într-un vas, se face o adâncitura în mijloc, se pune uleiul Arpis, apa călduță, oțetul și sarea. Se amestecă cu lingura, încorporând treptat din făina Arpis, după care se frământă aluatul cu mâna.

Se acoperă și se lasă, la loc cald, circa 15 minute.

Se împarte aluatul în mai multe bucăți, care se întind în foi subțiri și se folosesc la pregătirea plăcintei.

Pentru plăcinta cu brânză fiartă în lapte

Ingrediente6

  • 12 foi de plăcintă (proaspăt pregatite sau congelate)
  • 1 kg telemea de vacă
  • 1 l lapte
  • 5 ouă
  • 3 linguri smântână
  • unt sau Ulei Arpis pentru uns tava

Mod de preparare a plăcintei

1Se rade brânza intr-un lighenaș și se adaugă ouăle și smântâna. Se omogenizează bine. Se pot folosi mai multe resturi de branză.

Se unge tava cu unt sau cu Ulei Arpis, se așează 4 foi de placintă și se adaugă jumătate din brânză. Se intinde bine. Se aseaza alte 4 foi si se intinde restul de branza. La final se pun alte 4 foi si se toarna litrul de lapte deasupra.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru o ora și jumătate la foc mic.

Se scoate tava și se acoperă cu un prosop curat de bucătărie un sfert de oră. Se servește caldă. Se pune și puțină smântână deasupra. Este bună și rece.

Secretele bucătarului5

Dacă brânza este foarte sărată, se ține o oră în apă rece.

Se pot folosi foi de placintă congelate, cumpărate.

Foile de plăcintă congelate se lasă la dezghețat în frigider.

Lasă un comentariu