Reteta traditionala din Muntenia: Rulada de carne cu carnati

(reteta de Craciun)

6 webReteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta traditionala ” Rulada de carne cu carnati” a fost oferita de Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.

Ingrediente:1web

  • felii de pulpa de porc
  • carnati de porc – in functie de numarul de felii de pulpa
  • Ulei Arpis
  • sare si piper Kotanyi

Optional

  • se poate condimenta cu usturoi si busuioc Kotanyi, coriandru si bobite de mustar

Mod de preparare:

Feliile de carne se spala, se sterg si se bat ca pentru snitel.

3webSe sareaza si se pipereaza fiecare felie de carne.

Se aseaza deasupra carnatul. Se ruleaza carnea si se leaga cu ata.

Deasupra se poate presara usturoi, busuioc Kotanyi, coriandru si bobite de mustar, dupa gust; se pune putin ulei Arpis si se introduce vasul la cuptor.

Intre timp cu o lingura se stropesc bucatile de carne cu uleiul din vas. Catre final se poate adauga vin rosu.

 7web

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s