Balmos ca in Maramures

9

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta traditionala ”Balmos ca in Maramures” a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.

Ingrediente:ingrediente

  • 1 kg faina de malai Arpis
  • 200 g unt
  • 2 litri smantana
  • Sare
  • 1,5 l lapte acru – pentru servire

Mod de preparare:

3Balmosul traditional din Maramures se face la ceaun, afara, in curtea casei, dar se poate realiza si in bucatariile moderne.

Se pune la topit untul, in ceaun, la foc mic, apoi se adauga smantana si sarea si se amesteca bine.

Dupa ce s-au incins pe foc, se adauga treptat malaiul Arpis si se amesteca pana iese la suprafata untul.5

Se lasa la foc iute pana prinde deasupra o coaja (crusta).

Se serveste cu lapte acru.

Despre Complex Lostrita

Complex Lostrita este situat la 18 km de Baia Mare, in mijlocul naturii, in apropiere de Barajul de acumulare Firiza. Dotat cu pastravarie proprie, complexul pune la dispozitia clientilor, in restaurant sau in aer liber, pe terasa de langa bazine, o gama variata de preparate din pastrav proaspat. Linistea si aerul curat de la poalele Muntilor Ignis, transforma sejurul la Complex Lostrita in zile de relaxare si odihna.

 8

Un răspuns la Balmos ca in Maramures

  1. Pingback: Maiestria culinara a Maramuresului - Ilovemaramures

Lasă un comentariu