Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta ”Bors moldovenesc de fasole alba” a fost primita de la Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august.
Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.
Nr. Materia prima Cantitate ptr. 10 portii
- Fasole alba uscata 0,600 kg
- Morcovi si albitura 0,350 kg
- Ceapa 0,300 kg
- Telina 0,150 kg
- Usturoi 0,025 kg
- Cimbru 1 fir
- Bors 1,500 litru
- Leustean 0,050 kg
- Patrunjel verde 0,050 kg
- Ulei Arpis 0,100 litru
- Sare 0,050 kg
Mod de preparare
Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul.
Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat.
Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit.
Cand se serveste se mai adauga verdeata tocata marunt.
Secretul bucatarului!
Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, in ulei Arpis, inainte de a fi puse alaturi de fasole.
Despre www.chefbuzu.com
Chef Buzu este singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, http://www.chefbuzu.com si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.
Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor, servicii de promovare.