Reteta bucovineana TOCINEI

tocinei_mica

Reteta “Tocinei” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” de agentia de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina).

Produsul “Tocinei” poate fi degustat la pretul promotional pliant Tocinei r2de 6 lei, în perioada 11 – 17 februarie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).

Ingrediente:

  • 2 kg de cartofi
  • lingura de sare
  • piper
  • 2 oua
  • lingura de faina
  • un pumn de branza de burduf
  • untura de porc
  • smantana

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta).tocinei-still002

Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu branza.

Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie.tocinei-still003

Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.

Despre pensiune

Finalizata în anul 2009, Cabana ZADA (proprietar LAURENTIU GRIGORAS) este location_02e74f10e0327ad868d138f2b4fdd6f0clasificata la 3 stele si este situata la circa 800 m de drumul national Iacobeni – Borsa si la 150m de partia de schi.

Înconjurata de o priveliste de vis, specifica Bucovinei, cabana dispune de 9 camere cu pat matrimonial.

Toate camerele au baie proprie cu cada si apa calda în permanenta, TV si cablu TV, încalzire centrala.

Cabana dispune de un restaurant cu o capacitate de 50 de locuri si ofera preparate traditionale bucovinene.

Detalii si contact pe http://www.chefbuzu.com!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s