Reteta ”Tochitura ardeleneasca” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, Jud. Cluj (Ardeal), a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) si poate fi degustata în cadrul restaurantului, la un pret promotional.
Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.
Ingrediente
- ceafa de porc 230 gr
- ulei Arpis 150 gr
- sare, piper
- boia de ardei dulce
- usturoi 3 gr
- faina de malai Arpis 140 gr
- ou
- branza de burduf 50 gr
Ceafa de porc condimentata cu sare si piper se taie bucatele, se caleste bine în uleiul Arpis încins pana cand scade bine, se adauga la final usturoi, boia si se trage de-o parte.
Se face o mamaliguta buna pe care o asezam pe platou, peste ea punem doua felii din branza de burduf, la mijloc un ochi facut la tigaie si alaturi carnea cu putina grasime lasata prin prajire.
Despre Castelul Printul Vanator si Dracula
Construit si decorat într-un stil ce te duce la granita dintre arhaic si modern, Complexul Turistic CASTELUL PRINTUL VANATOR SI DRACULA, te transpune într-o lume de poveste.
Complexul dispune de camere si apartamente mobilate pastrand caracteristicile perioadei medievale si cuprinde sauna, aer conditionat si parcare privata.
La cerere, complexul organizeaza partide de vanatoare, dar ofera si pachete balneo pentru mai multe tipuri de vizitatori.