Cum pregatesti Musaca de cartofi cu carne tocata?

Reteta face parte din proiegramul de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta traditionala specifica Munteniei ”Musaca de cartofi cu carne tocata” a fost oferita si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Desi bucataria turceasca si cea greceasca isi atribuie originea acestui preparat culinar, diferite retete de musaca sunt raspandite in mai multe zone ale lumii, in special in Balcani si in Orientul Mijlociu. In Romania, musacaua a fost imprumutata de la turci sau greci si adaptata specificului bucatariei romanesti, devenind mancare traditionala in zona Muntenia-Sud.

7webDin luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.

Citeste continuarea aici…

Despre proiect

Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013 si este sprijinit de 53 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Diana Radulescu, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Retetele traditionale din Muntenia au fost puse la dispozitia proiectului de Complex Draganesti de Vedea, Mariana Robescu (blog Retetele Marianei), Dolores Benezic (blog dolo.ro), Daimon Trattoria si Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti.

Retetele lunii decembrie au fost preparate la Daimon Trattoria si fotografiate de Diana Radulescu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Contact

Larisa Toader

Managing Director

Russenart Communications

contact@traditiiculinareromanesti.ro

Acest articol a fost publicat în traditii, Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s