Reteta bucovineana TOCINEI

Reteta “Tocinei” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina).

tocinei_mica

Produsul “Tocinei” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, în perioada 11 – 17 februarie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).

Ingrediente:

  • 2 kg de cartofi
  • lingura de sare
  • piper
  • 2 oua
  • lingura de faina
  • un pumn de branza de burduf
  • untura de porc
  • smantana

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta).tocinei-still002

Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu branza.

Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie.tocinei-still003

Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.

Despre pensiune

Finalizata în anul 2009, Cabana ZADA (proprietar LAURENTIU GRIGORAS) este location_02e74f10e0327ad868d138f2b4fdd6f0clasificata la 3 stele si este situata la circa 800 m de drumul national Iacobeni – Borsa si la 150m de partia de schi.

Înconjurata de o priveliste de vis, specifica Bucovinei, cabana dispune de 9 camere cu pat matrimonial.

Toate camerele au baie proprie cu cada si apa calda în permanenta, TV si cablu TV, încalzire centrala.

Cabana dispune de un restaurant cu o capacitate de 50 de locuri si ofera preparate traditionale bucovinene.

Detalii si contact pe http://www.chefbuzu.com!

Despre proiect

pliant Tocinei r2Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 40 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, Ganduri si bucatareala, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro,Vacante la tara, VideoGuide, WebArt, Woman TV.

Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana.

Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar, http://www.chefbuzu.com.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s